StiriCaravana SEV la Sfântu Gheorghe
[ 2012-10-22 ]
Centrul de Voluntariat HITI în parteneriat cu Direcția Județeană de Sport și Tineret Covasna a găzduit, la Casa cu Arcada din Sfântu Gheorghe, evenimentul „Caravana SEV”, parte a proiectului național M.O.V.E.- Mobilitate și voluntariat în Europa, derulat de Asociația Pro Vobis și Asociația Art Fusion

La ultima oprire a cavaranei cei 23 de participanți au avut ocazia să cunoască Serviciului European de Voluntariat prin clarificarea conceptelor SEV,  prezentarea fluxului al unui proiect SEV cât și resursele acestuia.

 


Cei prezenți lângă informațiile teoretice primite au avut ocazia de a întâlni și de a relaționa cu 7 voluntari străini SEV, găzduit de Asociația Clubul Tinerilor din Sfântu Gheorghe, Asociația Soare Verde și Centrul de Tineret Szent Anna. Participanții au pus întrebări voluntarilor, aflând cu toții cum este un stagiu SEV, din punctul de vedere al unei persoane care a luat parte la așa ceva. După cunoașterea voluntarilor străini prin conferință skype a povestit și Rápolti Ágota despre experiențele trăite în Turcia, fiind voluntar internațional pentru 5 luni trimis de Asociația Clubul Tinerilor din Sfântu Gheorghe.

         Programul a fost coordonat de Grüman Éva-Orsolya coordonatorul Centrului de Voluntariat HITI și Timár Rozália trainer din cadrul rețelei de formatori al programului Tineret în Acțiune, care prin metode de educație non-formală au prezentat Serviciul European de Voluntariat persoanelor prezente.
            Grüman Éva-Orsolya la finalul programului a declarat: 'Suntem foarte bucuroși că am putut organiza pe plan local Caravana SEV, sper că acest program va ajuta organizațiile de tineret din regiune să aplice cu succes pe viitor la proiectele finanțate de programul Tineret în Acțiune.'
 
 


NoutătiCurs de limba turcă: