StiriVor găzdui voluntari europeni
[ 2011-08-01 ]
Clubul Tinerilor din Sfântu Gheorghe este un participant activ al proiectelor finanţate de Uniunea Europeană prin programul Tineret în Acţiune. Membri organizaţiei au participat în ultimii doi ani la schimburi de tineri, traininguri internaţionale în Ungaria, Turcia, Finlanda şi Serbia.


Asociaţia se află în faţa unei noi provocări, deoarece nu demult au primit certificatul de acreditare pentru programul Serviciul European de Voluntariat conform căreia poate să deruleze proiecte care să implice voluntari din Europa.

Kelemen Eva, preşedinta organizaţiei a subliniat, că doresc să aplice anul acesta pentru găzduirea a doi voluntari din Turcia şi Spania. Totodată a afirmat că datorită bunelor legături cu organizaţii din străinătate au primit deja cereri pentru voluntari covăsneni.

Serviciul European de Voluntariat (SEV) este un program prin care tinerii pot face stagii de voluntariat intr-o alta tara din Uniunea Europeana, din vecinatatea UE sau intr-o alta tara partenera din lume. Pot ajuta, pot schimba si se pot implica intr-o alta comunitate, invatand, in acelasi timp, atat de mult lucruri despre o alta cultura si despre ei insisi.

Biroul de presă Clubul Tinerilor din Sfântu Gheorghe


NoutătiCurs de limba turcă: