StiriAm devenit mai verzi
[ 2011-07-12 ]
În perioada 3-10. iulie 2011. s-a desfăşurat în tabăra Benedekmezo din Sfântu Gheorghe proiectul internaţional de tineret ‘Reduce-Reuse-Recycle’ cu participarea a 21 de tineri din Turcia, Portugali şi România.

 

După o săptămână de activităţi tinerii participanţi au devenit mai verzi şi mult mai sensibili la problemele ecologice. Fiecare echipă a trebuit să prezinte un workshop, astfel tinerii din Portugalia au făcut portofel din cutie de lapte, echipa din Turcia a fabricat diferite obiecte din ziare vechi. Prin vizitarea depozitului de deşeuri a companiei TEGA, participanţii au putut vedea 800 000 m3 de deşeuri la un loc, totodată au primit informaţii de la reprezentanţii companiei despre colectarea selectivă a deşeurilor.

O zi a fost dedicată diversităţii culturale, participanţii participând la jocuri, prezentări, care au avut menirea să conştientizeze, că deşi fac parte din mici comunităţi cu o cultură şi tradiţii diferite, toţi sunt responsabili de o Europă unită. Aceste tradiţii au fost prezentate şi de participanţi în cadrul serilor interculturale, unde au prezentat dansuri, obiceiuri dar şi mâncăruri specifice ţărilor din care provin.

În ultima zi în echipe mixte ei au trebuit să facă câte un mic filmuleţ, prin care să tragă un semnal de alarmă asupra importanţei ocrotirii mediului. Proiectul s-a încheiat cu evaluarea programelor desfăşurate, participanţii au notat pozitiv prezenţa la acest proiect, temele dezbătute, workshopurile prezentate având un impact pozitiv asupra lor.

Proiectul ‘Reduce-Reuse-Recycle’ este un schimb de tineri finanţat de  Comisia Europeană prin programul Tineret în Acţiune.

Biroul de presă Clubul Tinerilor din Sfântu Gheorghe


NoutătiCurs de limba turcă: