HírekÖnkéntesek motivációja képzés
[ 2013-05-28 ]
A Szentgyörgyi Ifjúsági Klub képzéseivel hatékony segítséget és eszközt kínál önkénteseinknek, így került sor az Önkéntessek motivációs képzésére, 2013. május 23-25 közt a csernátoni Kovács panzióban 16 fiatal részvételével. A résztvevők közt két törökországi önkénes, Seyhmus Kardas és Filiz Kaya is részt vett, akik Európai Önkéntes Szolgálatot teljesítenek szervezetünknél.

A program elméleti és gyakorlati módszereket ötvözött, melynek segítségével a megszerzett elméleti tudást gyakorlati és saját tapasztalaton alapuló élményekkel kapcsoltuk össze a szerzett információk elmélyítése és megszilárdítása céljából. 


Elméleti és gyakorlati komponensek a következők voltak: Demonstráció, Közösségformáló játékok, Kötetlen beszélgetés munkacsoportokban, Irányított beszélgetés munkacsoportokban, Tapasztalatcsere, érzelemmegosztás, Kommunikációs gyakorlatok, Csoportos önismereti gyakorlat, Csoportépítési gyakorlatok, Előadások, Témafeldolgozó beszélgetések kiscsoportban, Helyzetgyakorlatok, problémamegoldó körök, Konfliktuskezelő gyakorlatok.


Fontosnak tartjuk, hogy a civil szférában tevékenykedő önkéntesek megfelelő tudással rendelkezzenek az általuk ellátandó munkához. A programban törekedtünk a hiteles, és jól használható információk átadására, a kapott tudás gyakorlati alkalmazására. Hisszük, hogy ezáltal fejlődik az önkénteseink szakmai tudatossága, javul hozzáértésük és a civil, önkéntes tevékenység színvonala és megbecsültsége is. A rendezvény támogatója a Kovászna Megye Tanácsa és a Communitas Alapítvány. Újdonságok Cipõsdoboznyi ajándék:
 
 
 
Élõ Könyvtár:
 
 

 Cserkész toborzó:
 Mi szerveztünk:

 Ernyõszervezet: 

Támogatók:

 

Communitas Alapítvány


Kovászna Megyei Ifjúsági Igazgatóság
 
Sepsiszentgyörgyi Polgármesteri Hivatal
 

 Kovászna Megye Tanácsa