HírekÉlő Könyvtár harmadszor
[ 2013-04-29 ]
Nagy sikernek örvendett az immár harmadik alkalommal megszervezett Élő Könyvtár Sepsiszentgyörgyön. A látogatók érdekes beszélgetések révén győzhették le előítéleteiket a Szent György Napok keretén belül felállított Ifjúsági sátorban április 26-28 között

Háromnapos rendezvénysorozattal hívták fel a figyelmet a szervezők arra, hogy minden ember más és más, de a különbségek akár össze is köthetik az embert. Az Élő Könyvtár egy olyan projekt, melynek célja felhívni a figyelmet a sokszínűség, a másság elfogadására, ugyanis sokszor az emberek sokszínűsége, a különbségek nem erőforrásként vannak értékelve, hanem címkézéshez vezetnek, előítéleteket szül, melyek végül a diszkriminációhoz és a társadalmi kirekesztéshez vezetnek.

 

 
Az Élő Könyvtárat Sepsiszentgyörgyön Szentgyörgyi Ifjúság Klub és az ECOU Egyesület szervezte, partnerségben a Háromszéki Ifjúsági Tanáccsal és a HITI Önkéntes Központtal. A rendezvény péntek délután vette kezdetét és az érdeklődők 27 könyvből válogathattak kedvükre. A könyvek között volt fiatal művész, kurd önkéntes, kerekes székes sportoló, pszichológus, rendőr, hegymászó, színész, rádiós és újságíró is.
 
 

A kiértékelők szerint közel 200 olvasó jött el az Ifjúsági Sátorba beszélgetni, ismerkedni, felfedezni a másságot, ami óriási eredmény és a projekt hasznosságát igazolja. A hagyományossá vált projektet jövőre is megszervezik.

 

 

A rendezvény támogatói:

* Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala

* Communitas Alapítvány


Újdonságok Cipõsdoboznyi ajándék:
 
 
 
Élõ Könyvtár:
 
 

 Cserkész toborzó:
 Mi szerveztünk:

 Ernyõszervezet: 

Támogatók:

 

Communitas Alapítvány


Kovászna Megyei Ifjúsági Igazgatóság
 
Sepsiszentgyörgyi Polgármesteri Hivatal
 

 Kovászna Megye Tanácsa