HírekIII. Háromszéki Önkéntesek Bálja
[ 2012-12-09 ]
December 5.-ét, az 1985-ös ENSZ Közgyűlési döntés óta tartják az Önkéntesek Világnapjának. Ezen a napon világszerte rendezvényekkel hívják fel a figyelmet az önkéntesek munkájára és igyekeznek minél több embert meggyőzni arról, milyen fontos a közhasznú tevékenység. Ez alkalomból, pénteken, december 7-én immár harmadszorra került sor a HITI Önkéntes Központ, partnerségben a Kovászna Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatósáezggal közösen szervezett III. Háromszéki Önkéntesek Báljára.

Grüman Éva-Orsolya, a HITI Önkéntes Központ vezetője megnyitó beszédében kiemelte, hogy ezt a programot hagyományteremtő céllal szervezik meg 3 éve, hogy minden év végén, azok az önkéntesek akik ifjúsági, civil szervezetekben önkénteskednek, találkozhassanak és azokat a szervezeteket és önkénteseket díjazzák, akik kiemelkedően hozzájárultak a megyei civil élet felpezsdítéséhez.

 

Ezt követően Sztakics Éva - Sepsiszentgyörgy alpolgármester-asszonya,és Papp Adolf – a Kovászna Megyei Vöröskereszt igazgatója köszöntötték a résztevőket, és buzdítotották őket a folytatésra sikeres és önkéntességben gazdag évet kívánva mindenkinek.

Az eseményen több, mint száz háromszéki ifjúsági vezető és önkéntes fiatal vett részt. Díjazták a jelenlevő 25 megyei ifjúsági, civil szervezetet, a legaktívabb háromszéki önkénteseket, valamint a legnagyobb létszámú idei rendezvényt is. Ez utóbbi kategóriában győztes az Erdélyi Magyar Ifjak által szervezett II. Városi Gólyabál, mely rendezvény 650 érdeklődőt számlált.

 

Kitüntetésben részesült a megye legifjabbik önkéntese, Deregán Dorottya, aki 7 éves és a Málta Ifjúsága Szervezetben tevékenykedik, valamint a legtapasztaltabb önkéntest is, Ercse Irén, aki a Kiwanis Klub tagja.


A harmadik önkéntes bál díjkiosztóján a résztvevők pezsgős koccintással kívántak egymásnak sikert a jövő évre nézve, majd hajnalig tartó élő zenés mulatság vette kezdetét.

 

 

Fotók: Kelemen Lehel

A rendezvény támogatói:

  • Kovászna Megyei Ifjúsági és Sport Igazagatóság
  • Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala
  • Kovászna Megye Tanácsa
  • Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális és Ifjúsági Fővárosa


Újdonságok Cipõsdoboznyi ajándék:
 
 
 
Élõ Könyvtár:
 
 

 Cserkész toborzó:
 Mi szerveztünk:

 Ernyõszervezet: 

Támogatók:

 

Communitas Alapítvány


Kovászna Megyei Ifjúsági Igazgatóság
 
Sepsiszentgyörgyi Polgármesteri Hivatal
 

 Kovászna Megye Tanácsa