HírekEVS Karaván Sepsiszentgyörgyön - V.Ifjúsági Napok
[ 2012-10-22 ]
Nagy érdeklődéssel fogadta Sepsiszentgyörgy a Szentgyörgyi Ifjúsági KLub és a HITI Önkéntes Központ, partnerségben a Kovászna Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság által szervezett EVS Karavánt szombaton délelőtt.

Az utolsó megállóján a karavánnak 23 fiatal jelent meg, akik Grüman Éva képzõ segítségével megismerkedtek úgy egymással, mint az Európai Önkéntes Szolgálattal is. A nonformális módszerek segítségével pár óra után úgy érezték magukat, mintha már egy hete ismernék egymást. Timár Rozália a Romániai Nemzeti iroda képzõje ismertette egy EVS projekt fõbb lépéseit es biztatta a szervezeteket, hogy csatlakozzanak és vegyenek részt a programban.


 

 A karaván gyakorlati szempontból is bemutatta, hogy mûködik a program, hiszen 7 külföldi önkéntes mutatkozott be, akiket a Szentgyörgyi Ifjúsági Klub, a Zöld Nap Egyesület és a Szent Anna Ifjúsági Központ fogadott. Szintén a program részeként mesélt tapasztalatairól a jelenleg Törökországban tartózkodó Rápolti Ágota is, aki a Szentgyörgyi Ifjúsági Klub önkénteseként vesz részt a programban 5 hónapig. Az egy hete hazatért Kalapács Emõke is beszámolt a projektjérõl és élményeirõl az EVS programmal kapcsolatosan.

 

A résztvevõk értékelése szerint egy nagyon fontos délelõtt volt számukra, ahol úgy elméleti, mint gyakorlati szempontból is megismerkedtek a külföldi önkéntesség lehetõségével.

 

 

 

A rendezvény támogatói:

  • Kovászna Megyei Ifjúsági és Sport Igazagatóság
  • Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala
  • Kovászna Megye Tanácsa
  • Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális és Ifjúsági Fővárosa


Újdonságok Cipõsdoboznyi ajándék:
 
 
 
Élõ Könyvtár:
 
 

 Cserkész toborzó:
 Mi szerveztünk:

 Ernyõszervezet: 

Támogatók:

 

Communitas Alapítvány


Kovászna Megyei Ifjúsági Igazgatóság
 
Sepsiszentgyörgyi Polgármesteri Hivatal
 

 Kovászna Megye Tanácsa