HírekSzemétszüret Háromszéken! - Let's do it Covasna!
[ 2012-05-23 ]
A harmadik alkalommal megszervezett legnagyobb környezetvédelmi önkéntes megmozdulás Kovászna megyében sikeresen befejeződött. A Let’s do it Romania! – Szemétszüret Háromszéken elnevezésű akcióra szombaton, május 12-én, került sor a megye területén. 75 csapat, azaz 2510 önkéntes vett részt az akcióban. Az eredmény önmagáért beszél, mintegy 2200 zsák szemét gyűlt be a megye egész területéről.

Szombat reggel 9 órakor, 15 önkéntes a HITI Önkkéntes Központ, valamint az ECOU egyesület részéről az Erzsébet Parkban várták az önkénteseket. Miután minden egyes személy bejegyzésre kerül, az önkéntesek felszerelkezve zsákkal és kesztyűvel a szervezők biztonsági utasításait követve vágtak neki a kijelölt terepnek, a Sepsiszentgyörgy körüli útvonalnak. Ugyanez az akció zajlott egyidejűleg a megye más városaiban és településein is.

10:00 - Az önkéntesek elindultak a kijelölt útvonalon. Sepsiszentgyörgy város körül a szervezők 12 útvonalat jelöltek ki (Sugásfürdő, Előpatak, Árkos és Illyefalva irányába).

15:00  - A csapatok tagjainak egy része sikeresen befejezte az útvonal kitakarítását. A TEGA Rt. megkezdte összegyűjteni az út mentén hagyott összegyűjtött szemetet.

18:00 – A Szemétszüret Háromszéken technikai és koordinációs csapat tagjai még mindig fáradhatatlanul dolgoznak az irodában, hogy központosítsák és véglegesítsék a megyéből beérkező adatokat és jelentéseket

 

Résztvevők

Let's Do It Covasna! – Szemétszüret Háromszéken  projektben részt vettek a különböző intézmények, iskolák, helyi tanácsok és magán személyek is.

A Kovászna Megyei projekt koordinátora: Kelemen Éva-Orsolya

A HITI Önkéntes Központ és a Mihai Vitéz Líceum Diáktanácsának önkéntesei köszönetet mondanak azoknak, akik részt vettek és támogatták a projektet megyei szinten.

A rendezvény része a Sepsiszentgyörgy Székelyföld Ifjúsági és Kulturális Fővárosa programsorozatnak.

 Újdonságok Cipõsdoboznyi ajándék:
 
 
 
Élõ Könyvtár:
 
 

 Cserkész toborzó:
 Mi szerveztünk:

 Ernyõszervezet: 

Támogatók:

 

Communitas Alapítvány


Kovászna Megyei Ifjúsági Igazgatóság
 
Sepsiszentgyörgyi Polgármesteri Hivatal
 

 Kovászna Megye Tanácsa