HírekKözelebb a természethez - Nyári cserkésztábor negyedszer
[ 2011-08-15 ]
Ebben az évben is megszervezte augusztus 10-13. közt a hagyományos nyári táborát a 77. Bora István cserkészcsapat. A programnak a mikóújfalusi ifjúsági tábor adott otthont ahol 20 fiatal ismerkedett meg a cserkészettel.
Az első esős nap után a meleg, napsütéses, augusztusi időjárás kedvezett szabadidős tevékenységeknek. Lehetőség nyílt a fiatalok számára megismerkedni a reggeli tornával, zászlófelvonással, portyázással, métázással. Tovább színesítette a gyerekek napjait az esti tábortűz, ahol a gyerekek cserkész játékokat es dalokat gyakoroltak. Továbbá felejthetetlen élményt nyújtott az utolsó napon megszervezett meseerdő, ahol a fiatalok játékos próbák megtételével bebizonyították felkészültségüket. A tábor zárásakor Incze Zsolt református lelkipásztor, aki egyben a csapat lelki vezetője is, látogatott ki és méltatta a csapat munkáját.

– Cserkészcsapatunkban évi kétszer szervezünk nagyobb táborokat, ahol a gyerekek az évközben, elméletben elsajátított tudást gyakorlatba is ültethetik – mondta Kelemen Éva csapatparancsnok, aki szerint fontos, a hasonló táborok a csapat további bővítésére és új tagok toborzására.
A programot a Sepsiszentgyörgyi Polgármesteri Hivatal és a Szentgyörgyi Ifjúsági Klub támogatta.

SAJTÓKÖZLEMÉNY


Újdonságok Cipõsdoboznyi ajándék:
 
 
 
Élõ Könyvtár:
 
 

 Cserkész toborzó:
 Mi szerveztünk:

 Ernyõszervezet: 

Támogatók:

 

Communitas Alapítvány


Kovászna Megyei Ifjúsági Igazgatóság
 
Sepsiszentgyörgyi Polgármesteri Hivatal
 

 Kovászna Megye Tanácsa