HírekEurópai önkéntesek fogadására készülnek
[ 2011-08-01 ]
A Szentgyörgyi Ifjúsági Klub 2008 óta aktív résztevője a Fiatalok Lendületben program által finanszírozott ifjúsági projekteknek. A szervezet tagjai több alkalommal vettek részt ifjúsági cserén, demokrácia projekten vagy ifjúsági képzésen többek közt Magyarországon, Törökországban, Finnországban és Szerbiában.

A fiatalok újabb kihívás előtt állnak, hisz nemrég kapták meg a jóváhagyást az Európai Önkéntes Szolgálat program által, mely szerint európai önkénteseket fogadhatnak, küldhetnek és koordinálhatnak. A szervezet továbbá háromszéki fiatalok számára is lehetőséget biztosít, hogy önkéntesként tevékenykedjenek az Európai Unió bármely országába.

Kelemen Éva a szervezet elnöke elmondta, hogy már ebben az évben terveznek pályázatot leadni, hogy egy török és egy spanyol fiatal csatlakozhasson a programjaik sikeres lebonyolításához. Továbbá kiemelte, az eddigi sikeres nemzetközi projekteknek köszönhetően már vannak partnerszervezetek, akik jelezték, hogy szívesen fogadnának háromszéki fiatalt önkéntesnek.

Az Európai Önkéntes Szolgálat célja a fiatalok önkéntes társadalmi tevékenységekben való részvételének támogatása Európában és azon kívül. Az önkéntes szolgálat ideje alatt a fiatalok intenzív tanulási folyamatnak lesznek részesei, lehetőségük nyílik egy másik ország és kultúra megismerésére, és ez által önmaguk, személyiségük fejlesztésére.

SZIK sajtóiroda


Újdonságok Cipõsdoboznyi ajándék:
 
 
 
Élõ Könyvtár:
 
 

 Cserkész toborzó:
 Mi szerveztünk:

 Ernyõszervezet: 

Támogatók:

 

Communitas Alapítvány


Kovászna Megyei Ifjúsági Igazgatóság
 
Sepsiszentgyörgyi Polgármesteri Hivatal
 

 Kovászna Megye Tanácsa