HírekZöldebbek lettek – ifjúsági csere Háromszéken
[ 2011-07-12 ]
A benedekmezői ifjúsági tábor adott otthont a múlt héten zajló nemzetközi ifjúsági projektnek, amelynek fő témája a környezetvédelem volt portugáliai, törökországi és helyi fiatalok részvételével.


Egy hét intenzív programok után a résztvevő fiatalok sokkal érzékenyebbek lettek a környezetvédelem iránt. Minden csapat egy műhelymunkát kellett bemutasson, így a portugálok pénztárcát készítettek tejes dobozból a törökök ajándéktárgyakat régi újságokból. A csapat meglátogatta a TEGA hulladéktárolóját, ahol 800 000m3 szemetet láthattak egy kupacban és sok hasznos információt kaptak a cég munkatársai tolmácsolásában a szelektív hulladékgyűjtésről.

Egy másik téma a kulturális sokszínűség volt, a fiatalokban játékok és előadások által tudatosult, hogy az általuk képviselt kis helyi közösségek hagyományai, kultúrája a maga módján egyedi, viszont mindannyian egy egységes Európa része vagyunk. Ezeket a hagyományokat interkulturális estek keretén belül mutatták be, ahol táncokkal és jellegzetes ételekkel színesítették a programot.

Utolsó nap vegyes csapatokban kellett olyan rövidfilmet készítsenek, amely segítségével környezetvédelem fontosságára hívták fel a figyelmet. A projekt a programok kiértékelésével ért véget, a résztvevők pozitívan értékelték az itt eltöltött hetet.

A ‘Reduce-Reuse-Recycle’ ifjúsági cserét az Európai Bizottság finanszírozta a Fiatalok Lendületben program által.

SZIK sajtóiroda


Újdonságok Cipõsdoboznyi ajándék:
 
 
 
Élõ Könyvtár:
 
 

 Cserkész toborzó:
 Mi szerveztünk:

 Ernyõszervezet: 

Támogatók:

 

Communitas Alapítvány


Kovászna Megyei Ifjúsági Igazgatóság
 
Sepsiszentgyörgyi Polgármesteri Hivatal
 

 Kovászna Megye Tanácsa