HírekZöld cserére készülnek
[ 2011-05-23 ]
Hétvégén került sor a Szentgyörgyi Ifjúsági Klub által nyert, júliusban sorra kerülő nemzetközi ifjúsági csere előlátogatására, amelyen a török és a portugál partner szervezetek vezetői vettek részt.

A SZIK által szervezett ifjúsági csere – ‘Reduce-Reuse-Recycle’ – témája a környezetvédelem, a kulturális sokszínűség, az unió tagállamai kultúrájának kölcsönös megismerése. A fiatalok egy hétig fognak a környezetvédelemről beszélni, tapasztalatot cserélni, de lesz olyan program, amely Sepsiszentgyörgy lakosságát is megmozgatja.

Az előlátogatás során a partnerek ellátogattak a bendekmezői ifjúsági táborba, ahol megtekintették a programok helyszíneit, valamint a HITI irodában átbeszélték részleteiben a tervezett aktivitásokat.

Kelemen Éva a SZIK elnöke elmondta, hogy nagyon fontos az előlátogatás, hisz így a partnereknek lehetőségük volt egy asztalhoz ülni és minden kellőképpen előkészíteni a projekt zökkenőmentes lebonyolításához.

Bedő Orsolya a program koordinátora sikeresnek könyvelte el az előlátogatást, szerinte, a tervezett ifjúsági csere 18 résztvevője számára változatos programokkal és feladatokkal készülnek, valamint egy ‘Zöld kézikönyv’ kiadását is tervezik.

A projektet az Európai Bizottság finanszírozza a Fiatalok Lendületben program által.

SZIK sajtóiroda


Újdonságok Cipõsdoboznyi ajándék:
 
 
 
Élõ Könyvtár:
 
 

 Cserkész toborzó:
 Mi szerveztünk:

 Ernyõszervezet: 

Támogatók:

 

Communitas Alapítvány


Kovászna Megyei Ifjúsági Igazgatóság
 
Sepsiszentgyörgyi Polgármesteri Hivatal
 

 Kovászna Megye Tanácsa