HírekIfjaké volt a hétvége
[ 2008-10-01 ]
Másodszor gyűjtötte össze a megye fiataljait az Ifjúsági Napok a hétvégén. Az Ifjúsági Hatóság és a Szentgyörgyi ifjúsági Klub (SZIK) által szervezett két nap mintegy ötven embert fogott össze és szórakoztatott, tizenhárom évestől huszonhatig, Kézdivásárhelyről, Barátosról és Mikóújfaluból is.

Amit a programból mindenképpen érdemes megemlíteni, az a Fórum színház, mely során a város több különböző helyén, főként kereskedelmi egységek közelében láthattunk szobrozó fiatalokat, különböző jeleneteket előadva. Sajnos volt olyan hely, ahonnan elűzték őket, az előzetes bejelentés hiányára hivatkozva, ennek ellenére a lakosságot is sikerült szórakoztatni.

Sikeres lett a bowling-verseny is, az azt megelőző lóti-futi szintén, amely során a csapatok Sepsiszentgyörgy jelentős százalékát bebarangolták a versenyszám miatt, a vasárnapi gála során szétosztott újság, a SZIKRA pedig első lépését jelentette egy nemsokára rendszeresen megjelenő ifjúsági folyóiratnak.

– Úgy tűnik, nem volt meg a hétvégén az a szakadék a generációk közt, mint ami általában érezhető – mondta el véleményét lapunknak Kelemen Éva, a rendezvény főszervezője. – Külön örömünk az is, hogy az első helyet a Bora István Cserkészcsapat nyerte meg, holott ők számítottak a társaságból a legkisebbeknek a maguk átlag tizenhárom évével. Ezt a rendezvényt legközelebb április környékén folytatnánk, mindenképpen szükség van a hasonló hétvégékre.

Kustán Magyari Attila/www.szekelyhirmondo.ro


Újdonságok Cipõsdoboznyi ajándék:
 
 
 
Élõ Könyvtár:
 
 

 Cserkész toborzó:
 Mi szerveztünk:

 Ernyõszervezet: 

Támogatók:

 

Communitas Alapítvány


Kovászna Megyei Ifjúsági Igazgatóság
 
Sepsiszentgyörgyi Polgármesteri Hivatal
 

 Kovászna Megye Tanácsa