HírekEzt a Föld Óráját ne hagy ki!
[ 2010-03-26 ]
Kapcsold le a Föld Óráján a villanyt otthonodban! A Föld egy órát jól érzi magát!

A Föld Órája a WWF nemzetközi kezdeményezése, aminek célja, hogy felhívjuk a figyelmet az éghajlatváltozásra és annak veszélyeire. A világ legnagyobb klímavédelmi eseményén a csatlakozók vállalják, hogy március utolsó szombatján 20.30-tól egy órára lekapcsolják a világítást.

 

 Egymilliárd ember csinálja! Te se maradj ki!

A világon elsőként, 2007. március 31-én Sydney-ben 2,2 millió ember és 2100 vállalat kapcsolta le az áramot egy órára – a Föld Órájára, egy erőteljes nemzeti és világméretű üzenetet küldve arról, hogy van lehetőség tenni a globális felmelegedés ügyében. Ez az erőfeszítés Sydney energiafogyasztását 10,2%-kal csökkentette erre az órára, ami megegyezik 48 ezer autó utakról történő eltávolításával. Gondolt meg mekkora energiaspórlásra és szennyezés-csökkentésre van lehetőség ha száz milliók teszik ugyanezt?

 

Március 27-én este 20.30-kor Te is kapcsold le a villanyt! Ezzel máris minden idők legnagyobb klímavédelmi eseményének részesévé válsz. Ha szeretnél te is tenni valamit, kérlek kapcsold le egy órára az áramot: oltsd le a villanyt, kapcsolj ki minden berendezést ami áramot fogyaszt. Gyújts gyertyát, beszélgess el meghitt hangulatban szeretteiddel 1 óra erejéig.

 

Föld Órája 2010 (magyar):

http://www.youtube.com/watch?v=LJ6XNvMozds&feature=player_embedded

 

 


Újdonságok Cipõsdoboznyi ajándék:
 
 
 
Élõ Könyvtár:
 
 

 Cserkész toborzó:
 Mi szerveztünk:

 Ernyõszervezet: 

Támogatók:

 

Communitas Alapítvány


Kovászna Megyei Ifjúsági Igazgatóság
 
Sepsiszentgyörgyi Polgármesteri Hivatal
 

 Kovászna Megye Tanácsa