HírekNegyedik alkalommal is megszervezik a fiatalok hétvégéjét
[ 2010-03-20 ]
Idén is lesznek Ifjúsági Napok Sepsiszentgyörgyön, adta hírül a SZIK. A főszervezők már keresik a lelkes fiatal szervezőcsapatot, valamint szervezetek jelentkezését is várják. A 2007-ben útjára indított vetélkedő és szórakoztató napok több száz fiatalt mozgatnak meg Háromszéken.

A Szentgyörgyi Ifjúsági Klub (SZIK) sepsiszentgyörgyi fiatalok érdekképviseletével foglalkozó, államtól és politikai pártoktól független ifjúsági szervezet. 2008 januárjában alakult meg 9 fiatal összefogásásval. A klub több szakmai tevékenységet is kifejtett de a szórakoztatásra is hangsúlyt fektetnek, így szervezték meg az ifi napokat is, melynek legfőbb célja a fiatalok közti találkozás és párbeszéd elősegítése, valamint a szervezetek közti kommunikáció megerősítése – mondta Kelemen Éva Orsolya a szervezet elnöke. Az Ifjúsági Napok keretében játékos formában kell próbákat kiállniuk a fiataloknak, ez persze a jó hangulatot is magával hozza.

Az önkéntesség promoválása mellett a szervezetek lehetőséget kapnak a találkozásra, egymás tevékenységének megismerésére és a jövőbeli kapcsolatpok kialakítására is – hangsúlyozta a főszervező. A főszervezők minden ifjúsági szervezet felé nyitottak, így bárki jelentkezhet, sőt aki már résztvevőként szerepelt most a szervezésbeli munkát is kipróbálhatja. Ezzel a felhívással fordul ugyanis a SZIK a fiatalok felé. A május végén sorra kerülő Ifi Napok szervezőcsapatát toborozzák, olyan lelkes fiatalokat, diákokat keresnek akik felelősen tudnak bekapcsolódni a különböző programok vezetésébe. Keresnek tehát programfelelőst, fotóst, hangosítót illetve bárkit aki jó ötlettel tud szolgálni.Kelemen Éva azt is elmondta idén az úgynevezett kamasz korosztály a célcsoport, így a részvételi felső korhatár 17 év lesz. A hétvégi rendezvénysorozat csapatvetélkedőkből és olyan feladatokból áll melyek összerázzák a fiatalokat, a csapatokat, szervezeteket. Ugyanakkor igyekeznek minden évben újítani, becsempészni valami érdekességet is a versenyszámokba, így a tavalyi flash mobhoz hasonlóan idén is terveznek egy megmozdulást a városközpontban. Egyelőre azonban a szervezés kezdeti stádiumában tartanak, a csapatverbuválást követően programokat találnak ki és egyzetetnek, a cél természetesen a magasabb színvonal és még több résztvevő – hangsúlyozta a főszervező. Az már most biztos, hogy a helyszín idén új helyre költözött, a tanulók klubja helyett a Benedek mezei táborban töltik majd a hétvégét, ahol a várostól távol tombolhatnak a negyedik ifjúsági napokon.

Forrás: www.szekelyhon.ro


Újdonságok Cipõsdoboznyi ajándék:
 
 
 
Élõ Könyvtár:
 
 

 Cserkész toborzó:
 Mi szerveztünk:

 Ernyõszervezet: 

Támogatók:

 

Communitas Alapítvány


Kovászna Megyei Ifjúsági Igazgatóság
 
Sepsiszentgyörgyi Polgármesteri Hivatal
 

 Kovászna Megye Tanácsa