HírekÉpítsük Háromszéket!
[ 2009-10-26 ]
2009 október 16-18 és 23-25 között került sor az "Építsük Háromszéket!" Ifiképző és Détésokk nevű moduljára.

Csapatépítő hétvége Csernátonban

Fiatalok zsibongásától volt hangos a hétvégén a csernátoni Hanna panzió, ugyanis itt került sor az Építsük Háromszéket képzés-sorozat második felvonására. Ez alkalommal a háromszéki ifjúsági szervezetek képviselői gyűltek össze, hogy három nap alatt tapasztalatokat szerezzenek csapatépítés, kommunikáció, rendezvényszervezés, önkéntesség terén.

Ha valaki azt hinné, hogy ez valami egyszerű, unaloműző rendezvény volt, az nagyon téved. Mint kiderült a résztvevők szavaiból, rövid idő alatt nagyon sok mindent tanultak, mivel lehetőségük adódott különböző interaktív játékok keretében – diótörés, Szigetvilág, Mission Possible – hogy kipróbálhassák rejtett tehetségüket és kreativitásukat.

A csapat lendülete az esti órákban sem lankadt, mikor is néhány ifjúból kibújt a táncparkett ördöge és reggelig is ropták volna, ha a gondos szervezők ágyba nem parancsolják őket. Az említett szervezők a HÁRIT (Háromszéki Ifjúsági Tanács), a SZIK (Szentgyörgyi Ifjúsági Klub) és a Sepsiszentgyörgyi Europe Direct Információs Központ voltak.

Madarasi Csilla, Europe Direct Információs Központ

 

DéTéSOKK

 A HARIT képzéssorozat e heti hétvégéjén (október 23-25), a diáktanacsosok gyűlhettek össze Homoródfürdőn. Az egész hétvégés együttlét célja, hogy háromszéki diáktanácsok jobban megismerhessék egymást, tapasztalatokat cserélhessenek, valamint a különböző résztvevő szervezeteken belüli problémák megoldására is sor kerülhessen a közeljövőben.

A 18 résztvevő rengeteg csapatépítő játékkal találkozhatott, megismerhették egymás szervezeteinek “szokásait”. A hangulat, a jókedv megmaradása érdekében a fárasztó, de hasznos képzések után következhetett az esti szórakozás. A résztvevők bebizonyították: valóban érdekli őket diákságunk sorsa, hiszen a felkínált szórakozási lehetőségek is legtöbb esetben beszélgetésekbe fulladtak, melyek során hasznosabbnál hasznosabb ötletekkel láthatták el egymást.

Természetesen viták is kialakultak a jelenlevő önkéntesek közt, viszont a hétvége kiértékelése során ezen “összecsapásokat” is hasznosnak találtuk.

Egy bizonyos: a jeget megtörték, a tapasztalatokat megszerezték, csapattá váltak, és valószinűleg a közös rendezvényekkel is nemsokára találkozhatunk.

Gazda Mesi, Mikes Kelemen Főgimnázium Diáktanácsának elnöke

 

Détésokk - Homoródfürdő - Ismerkedés
 
 
Détésokk - Homoródfürdő - Idézetek összerakása
 
 
Ifiképző - Csernáton - Szigetvilág
 
Ifiképző - Csernáton - Interjúkészítés az önkéntességről :)
 
Détésokk - Homoródfürdő - Energiajáték 1

 
Détésokk - Homoródfürdő - Energiajáték 2
 
 
Ifiképző - Csernáton - "Összetartozunk!"
 
 
Ifiképző - Csernáton - Kiértékelő kör
 
 
Ifiképző - Csernáton - Képzett ifjak csoportképe! :))

 


Újdonságok Cipõsdoboznyi ajándék:
 
 
 
Élõ Könyvtár:
 
 

 Cserkész toborzó:
 Mi szerveztünk:

 Ernyõszervezet: 

Támogatók:

 

Communitas Alapítvány


Kovászna Megyei Ifjúsági Igazgatóság
 
Sepsiszentgyörgyi Polgármesteri Hivatal
 

 Kovászna Megye Tanácsa