HírekAmatőr filmes ismertető képzés
[ 2009-07-07 ]
Amatőr filmes képzést szervezett a Szik (Szentgyörgyi Ifjúsági Klub) 2009 július 4-én.

A képzés célja, hogy fiatalok bepillanthassanak a kamerák mögé, illetve filmes fogalmak letisztázása, hogy ezáltal igényesebb képbefogadó közönség alakulhasson ki. Mi a montázs, mi a beállítás, vagy mi a jelenet? Ezekre a kérdésekre kaptak választ a résztvevők.

Az elméleti fogalmak ismertetése után kiderült, hogy egy kevés fantáziával bárki készíthet animációt, vagy képkölteményt, ki-ki kénye kedve szerint, mégpedig a legegyszerűbb felszereléssel. Elég egy egyszerű fényképezőgép, kamera, webcam, és máris neki lehet látni a kísérletezésnek. Azonban mindenek előtt fontos letisztázni, hogy mit is akarunk „csinálni”, meg kell állapítani, hogy honnan hová szeretnénk eljutni.

Érdemes a szinopszist úgy végiggondolni, hogy a felszerelés lehetőségeit maximálisan kihasználjuk. Illetve, hogy megvalósítható projektbe vágjuk a fejszénket. Mint ahogyan a legjobb szakácsnak olcsó alapanyagból kell dolgozzon és finomat készítsen, ugyanúgy van ez a szegény filmessel is, a lehetőségeihez mérve kell a legjobbat kihozza magából.

A 30 fős létszám csoportokban dolgozott az animációkon, képkölteményeken és a rövid munkákon meg is látszott az elméletben elmondottak eredménye. Reméljük, hogy egy tartalmas képzést tudtunk biztosítani az érdeklődőknek, és azt is, hogy nem ez volt az utolsó alkalom, mivel jövőre is tervbe vettük hasonló “agytágítók” szervezését.

Az anyagi támogatást köszönjük a Communitas Alapítványnak, illetve mindenkinek aki valamilyen módon hozzájárult a rendezvény megvalósításához. 

 


Újdonságok Cipõsdoboznyi ajándék:
 
 
 
Élõ Könyvtár:
 
 

 Cserkész toborzó:
 Mi szerveztünk:

 Ernyõszervezet: 

Támogatók:

 

Communitas Alapítvány


Kovászna Megyei Ifjúsági Igazgatóság
 
Sepsiszentgyörgyi Polgármesteri Hivatal
 

 Kovászna Megye Tanácsa