HírekMárcius 15 Cserkészmódra
[ 2009-03-18 ]
A Bora István cserkészcsapat szokásához híven idén is megünnepelte március 15.-ét.

Mivel az ünnepségek városunkban már március 13-án elkezdődtek, pénteken mi is részt vettünk a cserkészek által minden évben megkoszorúzott Incze Dániel sírjánál tartandó ünnepségen. Szabó Lajos plébános biztatása, hogy legyünk mindig résen, és ápoljuk az elődök emlékét, elgondolkodtató volt számomra. Rájöttem, hogy a március 15-ke egy szent ünnep, amelyet nem szabad elfelejtenünk.

 

 

Ezért március 15-én úgy éreztem ott kell lennem reggel 10 órától a szemerjai templom istentiszteletén, amit lelki vezetőnk, Incze Zsolt református lelkipásztor vezetett. Az istentisztelet végén megemlítette, hogy mi, cserkészek 11 órától a szemerjai templom temetőjében lévő Bora István sírjánál koszorúzni fogunk. Ennek következményeképpen az istentisztelet után a gyülekezet kivonult és végighallgatta a cserkész módra lezajló megemlékezést. A Bora Istvánra való emlékezés, koszorúzás, majd a magyar és székely himnusz eléneklése után Petőfi Sándor „Erdélyben” című verse is elhangzott. Nagyon büszke voltam a csapatomra, mivel a nagy nézőközönség ellenére is példát mutattunk a felnőtteknek.

 

A koszorúzás után levonultunk a központba a városi ünnepségre, és megkoszorúztuk az 1848-as emlékművet is, a szél és hideg ellenére jól éreztük magunkat.

 

Úgy gondolom, hogy nagyon fontosak az ünnepségek, megemlékezések, és remélem évre évről nem csökken, hanem nő az ünneplő közönség száma, és hogy meg tudjuk őrizni szülőföldünk iránti szeretetünket, és tisztelni tudjuk hőseinket.

 

Kali Ágnes – 12 éves

77. Bora István cs. cs.

Sepsiszentgyörgy

 


Újdonságok Cipõsdoboznyi ajándék:
 
 
 
Élõ Könyvtár:
 
 

 Cserkész toborzó:
 Mi szerveztünk:

 Ernyõszervezet: 

Támogatók:

 

Communitas Alapítvány


Kovászna Megyei Ifjúsági Igazgatóság
 
Sepsiszentgyörgyi Polgármesteri Hivatal
 

 Kovászna Megye Tanácsa