HírekÚj lap van készülőben
[ 2008-09-21 ]
Kelemen Éva Orsolya, a Kovászna Megyei Ifjúsági Igazgatóság munkatársa, valamint Grüman Róbert és Kerekes Sándor megalapították a Szentgyörgyi Ifjúsági Klubot, hosszú távú tervekkel a tarsolyukban. A SZIK névre keresztelt egyesület azon volt diáktanácsosokat vagy az egyetemi szervezetekben aktívan tevékenykedő fiatalokat tömöríti majd, akik folytatni szeretnék a közösségért, elsősorban a fiatalságért vállalt önkéntes munkájukat.

A csapat kilenc emberrel és nagy tervekkel indul: a szeptember végén megrendezendõ Ifjúsági Napok társszervezõje, október közepére kézmûves napokat terveznek. Erre már az anyagi támogatást is megkapta a sepsiszentgyörgyi önkormányzattól, de téli cserkésztábor is szerepel a listán. Egy havonta megjelenõ, ingyen terjesztendõ ifjúsági lap is indul, a tervek szerint nyolc oldalon ad hírt a megye ifjúsági szervezeteinek tevékenységérõl, de egyben szórakoztató jellegû is lesz.– Célunk az uniós pályázatok lehívása a rendezvényeink számára, de idõvel egy jól mûködõ, állandó klubot szeretnénk a magunkénak tudni, amelyben kis, különálló érdeklõdési körökbe tömörülõ emberek dolgozhatnak.

- Eredetileg a 77-es számú Bora István cserkészcsapatnak szerettem volna egy jogi hátteret, hogy pályázni tudjunk a jövõben. A csapat parancsnoka vagyok, húsz gimnazista gyerek van a kezem alatt már a harmadik éve – mondta el lapunknak Kelemen. – Az ötlet kinõtte magát, de az eredeti tervet is meghagytuk, a rendezvényszervezés, az ifjúsági lap indítása mellett a csapat segítését sem hanyagolom el.

Forrás: Kustán Magyari Attila / www.szekelyhirmondo.roÚjdonságok Cipõsdoboznyi ajándék:
 
 
 
Élõ Könyvtár:
 
 

 Cserkész toborzó:
 Mi szerveztünk:

 Ernyõszervezet: 

Támogatók:

 

Communitas Alapítvány


Kovászna Megyei Ifjúsági Igazgatóság
 
Sepsiszentgyörgyi Polgármesteri Hivatal
 

 Kovászna Megye Tanácsa