HírekCserkészek emlékeztek!
[ 2009-02-23 ]
Sepsiszentgyörgyi cserkészek gyűltek össze február 22.-én vasárnap megemlékezni a 152 évvel ezelőtt született alapítóról - Bi-Piről.


Baden Powel angol altábornagy, író, főcserkész katonai tapasztalatait felhasználva hívta életre 102 évvel ezelőtt a cserkészetet. Azóta, ez a mozgalom túlélte a kommunista érában elkorcsúlt pionír időszakot, a "militarista", "terrorista alakulat" megbélyegzéseket, és mára az egyik legnagyobb ifjúsági szervezetté vált. A cserkészek célja jobbá tenni a világot, mint ahogyan azt kapták.

Ugyanezen a napon született Bi-Pi felesége lady Olave is. Ő volt a cserkész leány mozgalom legfontosabb vezetője, férje mellett a cserkésztörténelem legnagyobb alakja.
A megemlékezésre,
az ősszel szentelt emlékmű mellett került sor. Szabó Lajos plébános, a Szent György csapat vezetője, a vallás és a cserkészet viszonyáról beszélt, az isteni kiválasztásról, Bi-Piről, mint példaképről, a (cserkész)nevelés fontosságáról. Utána a jelenelevők az alapítóról hallhattak információkat. A megemlékezést az emlékmű megkoszorúzása zárta.

Forrás: http://eborbath.blogspot.com/


Újdonságok Cipõsdoboznyi ajándék:
 
 
 
Élõ Könyvtár:
 
 

 Cserkész toborzó:
 Mi szerveztünk:

 Ernyõszervezet: 

Támogatók:

 

Communitas Alapítvány


Kovászna Megyei Ifjúsági Igazgatóság
 
Sepsiszentgyörgyi Polgármesteri Hivatal
 

 Kovászna Megye Tanácsa