HírekTanösvényt takarítottak
[ 2008-12-09 ]
Érdekes programot szervezett a Szentgyörgyi Ifjúsági Klub alcsoportjaként működő 77-es Bora István cserkészcsapat az elmúlt hónapban.Érdekes programot szervezett a Szentgyörgyi Ifjúsági Klub alcsoportjaként mûködõ 77-es Bora István cserkészcsapat az elmúlt hónapban. A Sportolj cserkészmódra elnevezésû akció célja a gyerekek megmozgatása volt, hiszen közismert tény, hogy e téren hiányosságban szenvednek a kisebbek is.

– A kis cserkészek számára métabajnokságot szerveztünk. Az elsõ három héten a rendszeres órák keretén belül, negyedik alkalommal pedig Sepsibesenyõn – számolt be lapunknak a fõszervezõ, Kelemen Éva Orsolya. – Az utolsó hétvégére hagytuk az Ismerkedés a jég hátán tábort, ahova mind a harminc gyerek eljött, és természetesen remekül szórakozott.
A 7-13 év közötti cserkészek közül sokak elsõ téli tábora volt ez. A kiértékelõ során kilencest adtak a hétvége minõsítésére, hiszen kreativitásuk, kommunikációs készségük remekül érvényesülhetett különbözõ játékok, interaktív programok során. A megszokott városi környezetükbõl kiszakadt gyerekek régi szokásokkal, hagyományokkal ismerkedtek meg, adventi koszorú készítésében is részt vettek, ugyanakkor az 1999-ben több egyesület által elkészített sepsibesenyõi tanösvény egy részét, annak mintegy öt kilométeres szakaszát is rendbe tették.

 Forrás: Kustán Magyari Attila - Székely Hírmondó

http://www.szekelyhirmondo.ro/article.php/Tan%F6sv%E9nyt-takar%EDtottak/8597/

 


Újdonságok Cipõsdoboznyi ajándék:
 
 
 
Élõ Könyvtár:
 
 

 Cserkész toborzó:
 Mi szerveztünk:

 Ernyõszervezet: 

Támogatók:

 

Communitas Alapítvány


Kovászna Megyei Ifjúsági Igazgatóság
 
Sepsiszentgyörgyi Polgármesteri Hivatal
 

 Kovászna Megye Tanácsa